La Mercantil presenta la Programació de primavera amb 8 espectacles

La sala Mercantil presenta la Programació de primavera i estiu amb vuit espectacles de teatre, dansa contemporània, circ i arts del moviment, música lírica i offs al pati.

Sant Jordi marca el punt de partida de la temporada de primavera i estiu, i La Mercantil ho ha celebrat amb Estimat Pablo (17 d’abril), una presentació del llibre on la conversa entre l’autora María Jaén i la periodista Magda Gregori, s’hibrida amb la lectura dramatitzada del text i el so de la guitarra. I, també, per als menuts de la Mercantil,  un abril de literatura amb Contes Arrugats (24 d’abril), de la contacontes Patrícia Mc Gill que explicarà històries d’autora i de tradició oral.

Al maig, tenim l’honor de rebre a Cesc Gelabert, coreògraf i ballarí de referència, pioner de la dansa contemporània a tot l’estat i una de les veus més experimentades i reflexives de la dansa, amb el seu espectacle Solos (7 de maig). El ballarí proposa ballar quatre peces que, d’alguna manera, tenen una relació directa amb el folklore.

El cant líric entra per primer cop a La Mercantil amb Marta Infante i Jorge Robaina, que oferiran Amor i Mort, (15 de maig), un recital de lieder i àries d’òpera que giren al voltant dels sentiments davant l’amor i la mort.

El teatre més encisador, delicat i trasbalsador arriba amb Licaó. Apologia del desig ( 28 i 29 de maig), amb un text de Dimitris Dimitriadis que esdevé una veritable apologia del desig. El director Albert Arribas ho posa en escena en un espai amb capacitat només per a 25 persones espectadores.

Amb Tres espais, tres escenes (4 i 5 de juny) omplim La Mercantil de dansa acrobàtica, arts del moviment, circ, música i llenguatge clown amb un espectacle híbrid que reuneix tres companyies.

Aquesta primavera també ens visita la comèdia amb Les bones intencions (11 de juny), una obra interpretada per Míriam Iscla i Joan Negrié que interpreten dos personatges a qui les coses no els han sortit com esperaven i desitgen compartir la seva història amb nosaltres perquè el riure, com les bones intencions, si les compartim, ens fan la vida més fàcil.

I per tancar la temporada d’una manera lluminosa presentem El gegant del pi (2 de juliol), un èxit de l’actor i autor Pau Vinyals, resultat d’un procés de creació per trobar les paraules de tots els silencis que habiten una família, un poble.