13abr., 2024

PALABRA DE BUFÓN

Teatre bufó

L’any del senyor del 2022 per primera vegada a la història de la nació, el Govern espanyol convoca oposicions per a una única plaça de Bufó Reial. Estebanillo de Arguís, el nostre protagonista es presenta i… ens regala un espectacle ple d’humor i tendresa. Un viatge amb dues parades, una amb les diferents maneres de fer humor i, l’altra, amb els seus pensaments més íntims sobre com de complicat pot arribar a ser un còmic.

16març, 2024

HAMLET.01

Teatre

És possible entretenir i fer riure el públic amb el Hamlet de Shakespeare? I tant! Aquesta és la fita de Sergi Belbel, que ha reconvertit el primer acte de la tragèdia en una veritable stand-up comedy. O caldria dir stand-up tragedy? El monologuista que narra de cara al públic tots els successos és Enric Cambray.

03març, 2024

ENTRAÑAS

Teatre

Us heu preguntat mai què portem a dins? Dins del cos… Aquesta és la pregunta motor d’aquest fràgil i poètic espectacle de la companyia de La Rioja El Patio Teatro
A partir d’aquesta qüestió, Entraña esdevé una lliçó d’anatomia íntima i delicada.

18febr., 2024

EL TESTAMENT

Teatre

Queden convocats per l’obertura d’aquest peculiar testament en vida i vital; de records, arrels i identitats universals. Camp, barri i mapa del tresor. Un home que adora els musicals canta desafinat amb un ull de vidre. Compromís per la senzillesa i per la veritat, la veritat de la bona, la veritat del teatre. Qui vulgui heretar que salvi el món. Sigueu benvinguts.

28gen., 2024

CHAPTERS

Dansa

KoRPo Dance Project estrena a La Mercantil el seu nou espectacle Chapter , amb una peça que evoca accions que ens fan començar, continuar i finalitzar. Desitjos, emocions i reaccions que ens mouen a llaurar, canviar i modular els nostres moviments de forma espontània i diversa.

20gen., 2024

EN MITAD DE TANTO FUEGO

Teatre

Desig, guerra, deserció, poder, violència, pàtria… Alberto Conejero comparteix amb el públic la bellesa, el misteri i la foscor d’un poema èpic a través del qual dialoga amb la condició humana i enllaça èpoques diverses. Combina veus del passat i del present.

04gen., 2024

Any Nou amb Jazz. Xavier Monge, Ignasi González i Joana Cebolla

Música

23des., 2023

Concert de Nadal. Marta Mesalles

Música

16des., 2023

DEMOCRAZY: La Transición, Borbón y cuenta nueva

Teatre

DEMOCRAZY: La Transición, Borbón y cuenta nueva tracta del procés que va patir el país després de la mort de Franco. Combinant el documental i la comèdia, repassa els episodis més importants d’aquest període de la història d’Espanya i es qüestiona la fortalesa de la seva democràcia.

02des., 2023

Jo, travesti

Teatre dansa

Jo, travesti és una alterficció sobre el transvestisme que reivindica l’art i cultura travesti i la figura de transformistes i imitadors d’estrelles amb una llarga tradició a casa nostra al llarg de tot el segle XX i fins als nostres dies.

12nov., 2023

Ni rastre de qui vam ser

Teatre humor i clown

El Caralt i l’Hostench són dos treballadors d’una empresa de vigilants d’escenari qualificats. Passen les hores de la seva feina omplint la buidor d’un teatre mort. Viuen un present de desesperança i projecten un futur d’una lluminositat més que improbable. Persegueixen l’ombra gairebé difusa que una vegada, fa molt temps, ells mateixos van aconseguir projectar.
I així els veiem, un dia com avui, quan un error fa que el teatre sigui ple o gairebé.
 

10nov., 2023

Rehenes

Concert Rock

Rehenes, la mítica banda de rock de Balaguer presenta a La Mercantil un concert que rememora els 35 anys des del seu primer concert a la sala Europa de Lleida.

04nov., 2023

On vas Moby Dick?

Teatre familiar

Adaptació lliure del clàssic d’Herman Melville, escenificat per a públic familiar, on els titelles de taula, la projecció d’animacions i les cançons ens endinsaran en la història d’una gran balena blanca, Moby Dick.

22oct., 2023

Història d’un senglar (o alguna cosa de Ricard)

Teatre

Un actor s’enfronta al repte d’interpretar Ricard III, el monarca despietat de la tragèdia de William Shakespeare. Porta tota la vida fent papers secundaris i pensa que mereix aquesta oportunitat. Tanmateix, considera que la resta de l’elenc no està a la seva altura i no li agrada res del que…

15oct., 2023

Iceberg

Teatre performatiu

Deu joves a l’escenari expliquen, a través de diferents escenes, diverses problemàtiques derivades de conflictes socials i estructurals que afecten directament la salut mental de la joventut. A partir de la dansa, el text i la performance, les intèrprets construeixen un iceberg al·legòric que acaba deixant constància de la problemàtica…